dilluns, de juliol 30, 2007

Proper Correfoc a Rasquera

El proper 4 d'agost Correfoc a Rasquera. Per variar l'hora de trobada serà a les 7 de la tarda a la Plaça del Castell.
Si us plau, confirmeu l'assistència a la junta.
Al web de la Fedració de Dibles i Dimonis de Catalunya he trobat la següent informació:

Enguany a Rasquera es celebra un aniversari molt especial. Lo Fardatxo, la bèstia de foc més antiga de les Terres de l’Ebre, celebra el 25é aniversari. Lo Fardatxo de Rasquera fou construït durant el 1982 i en les Festes Majors d’aquell mateix any la gent del Grup Cultural Rasquerà va decidir estrenar un drac innovador, una bèstia de foc totalment desconeguda tant a la seva localitat com arreu de les comarques meridionals de Catalunya. D’aquesta manera Lo Fardatxo es sumava a l’ideari col•lectiu català de les bèsties de foc i donava peu a una llarga història de correfocs tant al seu poble com als numerosos municipis pels quals s’ha passejat lluint el nom de Rasquera.
Vint-i-cinc anys després lo Fardatxo mereix un reconeixement públic per part de la seva gent i també per part del seu poble. Per aquesta raó el Grup Cultural Rasquerà ha decidit commemorar la efemèride amb un 25é Correfoc de la Vila de Rasquera especial. S’ha organitzat una festa diferent per tal de ressaltar la figura del Fardatxo. L’inici de l’acte serà amb l’espectacle Element’s de la Companyia Alea Teatre. Llum, foc, imatge i so per dignificar la bèstia rasquerana, que seguidament serà la protagonista de l’inici del correfoc. Per tal de magnificar més la festa s’ha procurat que hi hagi més colles assistents, per això comptarem amb la participació dels Diables d’Alforja, El Pinell de Brai, Riba-Roja d’Ebre, Reus i Rasquera. S’ha aconseguit que l’elenc de Bèsties de Foc que acompanyin al Fardatxo siguin més numeroses que mai, per això podrem gaudir dels següents dracs. Bou d’Alforja, Drac del Pinell, el Templer de Riba-roja, el Drac i la Cabra de Reus, el Pollo del Prat de Llobregat i l’Afaram de Rasquera.
Aquesta celebració pretén, a banda d’elogiar al Fardatxo, perpetuar la seva figura i reforçar la seva emblemàtica presència, assegurant-li un lloc de privilegi en el costumari Rasquera i per extensió en la festa popular i tradicional de Catalunya.5 comentaris:

Anònim ha dit...

Diable! pensa que com més puntual siguis més temps tindràs a Rasquera per fer la cerveseta i comprar pastissets!!

McTutacara ha dit...

com m

Anònim ha dit...

m?

McTutacara ha dit...

Si l'm, el de l'agent 007...
no l'heu vist al castell, sempre hi és per a menjar pastissets. Molt puntual.

KidNova ha dit...

JA JA JA! Si la Judy mai hagués posat els peus a la plaça del castell d'alforja, com a bon fan del James Bond, ho sabria nin.

Canviant de tema, a rasquera hem de portar-hi el bou?

Primera notícia.