dilluns, de juny 25, 2007

Trobada de Diables del baix Camp i una mort lenta…

La trobada va estar força be, hi havia moltes colles, un recorregut mig i bastant de foc (per a naltros molt). Tan sols un apunt, quan la colla que va davant porta el foc en un carro o caixa al darrera (tipus panedès), de vegades et frena molt.

Lo de la mort lenta no va per la trobada, no, si no que és una crítica a la baixa participació dels membres del Ball de Diables d’Alforja, en una trobada en que hi ha moltes colles de l’entorn i que es fixen en l’actuació de cada una. Ahir érem 8 diables i 5 tabalers. Els Diables de les Borges ens van donar 400 carretilles, per lo que van tocar 50 carretilles per cap!! Pel recorregut fet n’hi havia per a quasi 8 diables més, per lo que una actuació amb 15 diables haurien ant de conya!!

Desprès ens queixem de que no tenim prou actuacions, però quan hem de fer un esforç per donar una bona imatge no ho fem. Per a mi qualsevol sortida és una bona oportunitat per demostrar lo be que ho sabem fe, i una trobada és, encara més, una grandíssima oportunitat per a demostrar-ho.

Ja sé que cada un té la seva vida, les seves prioritats, la seva feina... però la colla està formada per més de 40 persones, entre tabalers i diables. A més dels cinc membres de la junta, tan sols n’hi havia un. Sóc del parer que per a que la gent vingui a les actuacions els de la junta haurien de donar exemple, o no?

A Garcia no hi falta mai ningú, i és un lloc on si, tan sols, hi anés un diables com a representant, ningú ho notaria, degut a les particulars característiques de l’actuació, que tots sabem sobradament.

A la Festa Major fins i tot hi ha gent que es queda sense poder actuar per falta de vestits. Però per a poder fer un correfoc com cal al setembre, necessitem com a més actuacions millor, per això cada sortida és una forma de vendre’s. Ara be, quan en una actuació “som tres i el cabo”, de ben segur que això no passarà, i l’únic que farem és el ridícul...

4 comentaris:

KidNova ha dit...

A mi en certs punts, enceses i llocs amb públic, vaig tenir una mica de vergonya al veure que les altres colles ens triplicaven en nombre. Entenc perfectament que hi hagués membres que per diversos motius se’ls hi fes impossible assistir (jo mateix fa uns anys em perdia bastants correfocs per culpa del curro), però dels vuit diables que érem, set si no contem a l'Abril, tots passàvem de la trentena, per tant la jovenalla que tant nombrosa és als correfocs del Agost ahir va ser més aviat minsa, podríem dir que la seva participació va passar inadvertida ja que no va existir.

Conclusió personal, els diables que ahir érem a les borges (exceptuant els absents per força major) som dels més compromesos amb la colla, i, en certa forma els més sacrificats ja que després d’una revetlla un correfoc fa força mandra i més en diumenge.

Per tant el meu total suport a les paraules d’en Mctutacara

Per cert trenco una altra llança pels tabalers i per les socarrimades que van haver de patir!

Alguna fotillo la podrieu penjar no? Per allò de fer enveja.

Anònim ha dit...

Bones!
Naltros no sabíem res de la sortida a les Borges. Si pot ser aviseu-nos per la pròxima. També procurarem estar més al cas.
Gràcies.

Omar i Manolo

Us deixo el meu correu (Omar):
gameover_forever@hotmail.com

Anònim ha dit...

Jo encara diria més:
Si no hi han prous diables per fer una sortida, no es fà.
Aixó vol dir que la Junta hauria de convocar a tothom i hauria de saber qui es compromet a fer-la.
Molta feina? per no fer passar vergonya als que hi van, tant al correfoc, com a les reunions previes a la sortida, quan demanen responsables de la colla, per explicar el recorregut i les normes.

Anònim ha dit...

Em comprometo amb totes les sortides (no només amb Garcia) I REUNIONS sempre que hi pugui comparèixer. La meva situació logística és complicada: he estat treballant fora aquest estiu (a Cardedeu), estic a Barcelona de semicangur d'un familiar, tinc obligacions acadèmiques (léase exàmens pròximament, per exemple), i no disposo de cotxe ni helicòpter. O sigui: a penes es pot comptar amb mi.

Però estar assabentada de si hi ha o no reunió (gràcies Piscu pel missatge de l'altre dia), i que algú (gràcies Erola) em digui, per exemple, que falten diables per a una actuació (que va ser el que en part va motivar que baixés a Garcia) m'ajuda a preveure moviments i negociar-los amb la família i el meu temps disponible.

Pel que em va explicar en Joan de l'Aleixar, no és un problema nostre exclusiu: a la Víbria també li falten cames i braços més sovint del que voldrien...

Està molt bé que les convocatòries i desconvocatòries quedin escrites aquí. Amunt les maces!