divendres, de març 07, 2014

TALLER DE MUNTATGE DE PELLS I DE CONSERVACIÓ DE TABALS



El taller de muntatge de pells i conservació de l’instrument va destinat a totes les colles del món del foc, en especial per les que utilitzen les membranes o “parxes” de pell.

És freqüent en moltes colles acabar substituint les pells dels tabals per “parxes” sintètics. Algunes vegades és per l’elevat preu de les pells, d’altres per falta d’informació.


Aquest taller està destinat a mostrar com nosaltres mateixos podem, comprar i muntar les nostres pròpies pells i d’aquesta manera abaratir molt els costos, fins a fer-los comparables o inferiors a les membranes sintètiques.

La idea és ensenyar com muntem un tabal des de l’inici per tal de fer evident que només és qüestió de paciència i que així sempre podem tenir el nostre instrument en òptimes condicions i a un cost molt assequible.

Ensenyarem com amb l’ajut i les indicacions del mestre timbaler Gerard Pouget, anirem apariant els tabals que estiguin en mal estat, prestant especial atenció al manteniment dels components bàsics: pells, cordes, cos, etc. A mode de mostra, desmuntarem alguns timbals, repararem o substituirem els components que ho requereixin, i els tornarem a muntar i ajustar per a què puguin complir la seva funció.



És important doncs, que si teniu intenció de substituir algunes pells o cordes, ens ho feu saber per a poder fer una previsió del material que necessitarem. Aquest material necessari per a la reparació del vostre instrument, el podreu adquirir durant el taller. També tindrem a la vostra disposició pells muntades per a futurs recanvis o per a reparar altres instruments de la vostra colla.

Recordeu que, si teniu pells rebentades, les heu de portar per aprofitar els “aros” interns i així poder-los reutilitzar amb pells noves.


Per a confirmar la vostra assistència al taller (gratuït) envieu-nos un correu a concursalforja@gmail.com abans del dia 20 de març.

Esperem veure-us al taller!


Organitza: Ball de Diables d’Alforja
Emplaçament: Ateneu Cultural Josep Taverna i seu del Ball de Diables.
Dia: Dissabte 29 de març.
Hora: A partir de les 17 hores.

Telèfons de contacte: Valeri (676864249) o Marçal (619591126)